Hidroabrázió

Hidroabrázió egy ultrahangos peelingező készülék, mely szétporlasztja a vizet és a nagy sebességgel felületről leváló vízcseppek eltávolítják az epidermisz felső rétegét.

Peelingek:

A peelingezés, azaz hámlasztás során eltávolítjuk az elhalt hámsejtek egy részét a bőr felszínéről, serkentjük a kötőszövet vérkeringését és kisimítjuk a bőrt lehetővé téve, hogy a hatóanyagok eljuthassanak a bőr mélyebb rétegeibe.

hidroabrázió

Mechanikai peelingek: abrazív granulátum részecskéket vagy adszorptív peelinganyagokat tartalmaznak. Az abrazív peelingeket bemasszírozzuk és ledörzsöljük az adszorptív peelingeket pedig felkenjük, a bőrön hagyjuk megszáradni és lehúzzuk a száraz maszkot. Mindkét folyamat során az elhalt, laza hámsejtek leválnak a felső bőrrétegről.

Biológiai peelingek: fehérjebontó enzimet tartalmaznak. Az egészséges szövetek károsítása nélkül képesek szétbontani a fehérjéből álló sejtközötti állományt.

Kémiai peelingek: általában gyümölcssavat, szalicil savat, A-vitamin savat tartalmaznak. A bőr struktúrájának javítására szolgálnak, kisebb ráncok eltüntetésére illetve fokozott szarusodás kezelésére.

A hidroabrázió a mechanikai peelingek csoportjába tartozik. Gyulladt bőrök kezelésére is alkalmas, mivel intenzív hámlasztó hatása van, de emellett kíméletes a bőrrel, . A mikrodermabárziónál sokkal finomabb mechanikai peeling, ezáltal a hidroabrázió lényegesen kevésbé fényérzékenyít.

De mi is e mechanikai peelingezés biológia szerepe?

Szaruképzési rendellenességek jellemzően akkor jelentkeznek, amikor zavar jön létre a bőr biokémiai folyamatában és/vagy a szarusejtek leválási sebessége lelassul. Ezeket a redellenességeket külső, illetve belső tényezők is okozhatják. Külső tényezők például a mechanikai hatások, az ibolyántúli sugarak, a hámképző anyagok túlzott használata, valamint a rossz higiéniás környezet is. Belső tényezők közé sorolhatjuk az anyagcserezavarokat, az idegrendszeri zavarokat és az A-vitamin hiányt.

A szaruképzési rendellenességeknek három formája van a hiperkeratózis, diszkeratózis és a parakeratózis. E három elváltozás közül a hiperkeratózis az egyetlen, amely hidroabráziós módszerrel kezelhető. 

A hiperkeratózis kezelésére kiváló módszer a hidroabrázió. A hiperkeratózisos bőröknek a szaruképzési biokémiai folyamata normális, de a szarusejtek leválási folyamata lelassult. Ennek következtében a bőr szarurétege megvastagodik, áteresztőképessége csökken, fakóvá és érdessé válik. Kialakulása legtöbbször külső okokra vezetheő vissza.

Megjelenési formái:

 • a szeborea állandó kísérője
 • érdes bőr – keratosis pilaris

Hatásmechanizmusa:

A hámlasztás felületi formája csak a szaruréteg felső részét távolítja el. Ezáltal javítja a bőr keringését, oxigén szállítását, a bőr feszesebb, simább és egészségesebb lesz.

hidroabrázió hidroabrázió

Az ultrahangos kezelőfej 30.000 ultrahangos rezgést bocsájt ki percenként, a rezgések hatására a nedvesített bőrön mikro-robbanások jönnek létre melyek leválasztják az elhalt szarulemezkéket a bőr felszínéről. A hidroabrazió igen erőteljes hámlasztási forma, mégis kivállóan alkalmazható érzékeny bőrökön is, mivel a bőrrel kíméletes az optimalizált rezgéseknek köszönhetően.

A hidroabráziós készülék:

Ideális a gép profil képzése, kényelmesen lehet használni minden területen legyen az kicsi vagy nagy. A gép feje rozsdamentes acélból készült, mindkét oldalát lehet használni az élével 45°-os szögben peelingezünk a lapjával pedig hatóanyagot juttatunk be a bőrbe. A kezelés gyakorlatilag hámlasztás és hidratálás egyben. A víz energiája megnyugtatja, hidratálja a bőr szöveteit, masszírozza és élénkíti a keringést. Nincs olyan bőrtípus, amelyet ne lehetne ezzel a technológiával kezelni. peelingezés során a vibráció hatására a vízcseppek szétporladnak és ezek a mikro-robbanások viszik magukkal az elhalt hámsejteket és a felületi szennyeződéseket. Ugyanazon készülék alacsony frekvenciás UH, mely segítségével hatóanyagot tudunk a bőrbe juttatni. Az ultrahang rezgései beütögetik a hatóanyagot a bőrbe.

Funkciói:

 • Peelingező funkció: mivel az ultrahangos rezgéseknek köszönhetően eltávolítja az elhalt szarulemezkéket optimalizálja a szarusejtek mennyiségét és leválási sebességét. Javítja a bőr keringését, oxigén ellátását.
 • Bőrtisztító funkció: rendszeres használata elősegíti a komedók ürülését. Eltávolítja a pórusok bőrfelszínhez közelebbi részéről az elhalt szarulemezkéket és felhalmozódott faggyút.
 • Bőrtónus fokozó funkció: a felső szaruréteg eltávolítása miatt javul a mikrokeringés, a hajszálerek áteresztőképessége megnő, így lelassulnak az öregedési folyamatok. A vibráció által létrehozott mikro-masszázs fokozzák az anyagcserét és a nyirokkeringést.
 • Lifting funkció: Az anyagcsere és nyirokkeringés normalizálódásából kifolyólag javul a bőr felszívó szerepe, a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeiben tudják hatásukat kifejteni.

Hidroabráziós kezelés javallatai:

 • hiperkeratózisos bőrök esetén
 • zsíros, szeboreás bőrök
 • finom ráncok
 • tág pórus
 • dehidratált, száraz, érdes bőr
 • érzékeny bőrök esetében is alkalmazható
 • sápadt, fakó bőrök
 • általános bőrfelszín regenerálódásra
Cégünk nagykereskedésként működik. Kizárólag orvosokat, kozmetikusokat, egyéb szépségipari szakembereket szolgálunk ki!
A lapokon található bármely ár nagykereskedelmi, szakmai ár!

Központi képviseletünk és bemutatótermünk

Medical Beauty – ACE-Import Kft.

1212, Budapest Kossuth Lajos utca 30-46.

H-P 09:00-17:00
(+36)1/808-99-11

Budapesti kirendeltség

Elektron Costmetic kft.

1139 Budapest
Fiastyúk utca 46.
+36 1 320-3223

Szlovák kirendeltség

RX Energy S.R.O

Dunajské nábrežie 13, Komárno
+421 908 727 511

Román kirendeltség

SC Cosmetic Cselőtei SRL

Oradea,str.
Transilvaniei, nr 20 bl.K1
+0744-846-571

Szerb kirendeltség

Annona Pro doo

21220 Becej,
Zmaj Jovina 30
+381 21 6913 489

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük